IMG 4691.charm-jossan-450px

Med häst och vagn kom ett gäng 60 plussare för att fika och få lite historia runt Färna. Janne på Andersgården ordnar varje år en träff för en blandad grupp pensionärer. En trevlig eftermiddag som doftade häst och nyslaget gräs. Josefine och Charmör är så stiliga när de kommer i sommargrönskan.

IMG 4584-intro

Bouletävlingen lockade 20-talet spelare. Förutom Färna fanns Bysala, Vreten, Skinnskatteberg och Singapore representerade. En lyckad förmiddag med grillkorv, skratt och boule.

» Lite bilder blev det också

 lekpark2

Det finns pengar avsatt för att anlägga en ny lekpark i Färna. Ett av förslagen är att placera den på gamla hockeyplanen. Ett centralt och bra läge där den är lättillgänglig för både boende och besökare.

Förskolan kommer att ha en egen lekpark som i första hand är till för barnen dagtid.

met-2015-intro-450px

Färnas största metartävling gick av stapeln söndag 17:e maj. Trots regn så kom det drygt 30 deltagare. Det blev en del fisk också, så det blev en fin prisutdelning. Tack Andreas!

» Bilder

» Resultattabell

hasthage-0724-450px

Josefine och Inges hästar är på besök i sommarhagen. Det är mysigt med hästarna som knallar runt och betar av gräset. Ibland hörs ett frustande och lite stampande. Jättefina och snälla hästar.

För hästarnas bästa får ni inte mata dom, men klappa dom går bra. Tänk på att det är elstängsel så det pirrar till om du stöter emot tråden.

» Lite bilder på Charmör och Benji

» Gunnilbo Häst och Handkraft

staddag-2015-i

Vilken städdag, hela vagnslidret har varit urplockat och vi har rensat och slängt. Hela loftboden är skinande ren. Gräset är klippt och löven borta. Nu är Hembygdsgården redo för sommaren. Stort tack till alla som och hjälpte till.

» Kyrkbänkar på Tradera! Lägg ett bud nu!

» Bilder från vårstädningen 2015