julmarknad-2015-1

» Reportage från Julmarknaden på SR

» Flygbilder

» Rundtur med häst

» Flygtur över området

 

Nu är det dags för årets Julmarknad i Färna. Det är utan tvekan årets största begivenhet i Färna. Trafikkaos, människor överallt och massor med fina saker som blir bra julklappar.

Ferna.se har besökt alla Julmarknader sedan 2003 och fotograferat besökare och utställare. 

» Fotoalbum från tidigare Julmarknader

 

» Läs mer på Herrgårdens webbplats Här finns priser och årets nyheter.

arkiv-vastmanland

Föreningen Bergslagsarkiv – FBA (där Anders Nordebring – fd Riddarhyttebo – är ordförande och undertecknad vice dito) arrangerar seminariedag den 3 november 2015 på temat ”Transporter i Bergslagen”. Platsen är Sveasalongen i Fagersta och deltagaravgiften är ytterst modest, endast 395 kronor för FBAs medlemmar och 475 kronor för övriga. Då ingår förutom alla föredrag även lunch och för- och eftermiddagsfika. Anmälan sker senast 23 oktober 2015.

 Ladda ned programmet!

loppis-2014

Nu är det dags för Färnas största loppis. Vi öppnar kl 10:00 vid bouleplan. Ta med eget bord, eller sälj ur bakluckan. Plats kostar 200 för icke medlemmar, gratis för medlemmar. Alla är välkomna!

herrg-bod-intro

Herrgårdsboden har öppet hela sommaren, alla dagar utom måndag. Passa på att göra ett besök, shoppa lite, ta en glass och kaffe.

» Herrgårdsbodens webbplats

» Lite bilder

malin-intro

Charmör har fått sällskap av Malin och lilla Konrad. De trivs bra ihop och lille Konrad har fått en extrapappa som håller koll på honom.

» Lite nya bilder

midsommar-15-introEtt lyckat midsommarfirande i Färna. Vi var nästan 80 som firade in sommaren. I år fick vi dubbla överraskningar, Josefine kom med Charmör och vagn. Matsanders hade med dragspelet och spelade tillsammans med Susanne.

Som vanligt serverade Hjalle korv, i år gick det åt 80 korvar, några vuxna blev utan, men alla barn hann få varsinn.

Fiskdammen är populär och det var en lång kö med förväntansfulla barn.

Tack till alla som hjälpt till och tack till alla besökare som gjorde dagen så trevlig.

 

» Lite bilder