image
Laphroiagtryffel med
guldstänk skapade av Moa
Nu förbereder vi för fullt för helgens mässa Upplev Fest & Bröllop på
image
Mjukbakad salmalax i väntan på
servering. Soppan hälls på i matsalen


Innan jag smet hem igår kväll passade jag på att kika in i köket. Dennis var i full gång med att förbereda kvällens läckra middag och som hjälpreda i köket fanns ingen mindre än Mia som normalt tar hand om våra gäster i matsalen!

På menyn stod en härligt mjukbakad salmalax serverad med crème ninon, en klassisk soppa baserad på gröna ärtor. Denna soppa var en av Tore Wretmans klassiker.

Varmrätten bestod av en lågtempererad
Kravmärkt ryggbiff från Upplandsbonden med syrade rotfrukter och tryffelsky samt rotselleripuré. Köttet ges en stekyta innan den läggs in i ugnen för att bakas på låg temperatur under lång tid. Detta ger ett fantastiskt mört och smakrikt kött.

Till dessert bjöds det på en
Körsbäroch chokladdessert bestående av körsbärsorbet, körsbär- & chokladsandwich med pralinmassa,samt körsbär-  & vitchokladgelé.
Inte illa alls!
image
Dennis förbereder
kvällens roteslleripuré
som serveras till kalvryggen


image
Mia preparerar kvällens
dessert.
image
Spegelsalen i väntan
på kvällens gäster

Läs artikel: http://farnaherrgard.blogspot.com/2011/02/middag-med-salmalax-kalvrygg.html

image
Färnas sparkar ser ut att få
en lång säsong i år!
Statistiskt sett är vintern faktiskt officiellt över i dagarna. Kung Bore har dock inte uppmärksammat detta faktum utan drog till med en härlig vinternatt á -12 grader, igen!

Vasaloppet
Skidentusiasterna får sitt lystmäte i år igen.
Vi har två egna skidgalningar här på Färna Herrgård & Spa.
Ett stort grattis till våra kockar Moa och Mattias som körde öppet spår i söndags!

image
Desserter på väg
Middagen på Färna
Till gårdagens middag bjöd vår kock Dennis på pilgrimsmusslor, struts och läcker chokladfondant och matsalen tog Christina hand om kvällens gäster.
Jag hann med att ta lite bilder på den härliga desserten som jag även fick möjlighet att smaka, helt underbar vill jag lova!

Tisdagens meny

Halstradepilgrimsmusslor med lakritsstekt lök och kalixlöjrom
Kryddstekt strutsfilé från Stigtomta struts med gulbeta, morot och bondbönor samt brynt pumpapuré

Läs mer om Färna Herrgård & Spa här!
image
Christina förbereder
lilla matsalen.
image
Varm chokladfondant medcointreau- &
vit chokladtryffel samt blodapelsin sorbet

Läs artikel: http://farnaherrgard.blogspot.com/2011/03/vasalopp-struts-och-fondant.html


image
Misströsta inte, det kan se ut så här!
Jag tror att vädergudarna skämtar med oss! I helgen fick vi veta att vi levde när temperaturen ramlade ner på -28 grader och nu på morgonen möts vi av något vitt som yr i luften. ( Det kan ju inte vara snö för vi har ett avtal om vår nu.)
Här kommer före och efterbilder för de av oss som behöver lite uppmuntran för att inte misströsta helt!
image
Dagens vy över orangeriet

Läs artikel: http://farnaherrgard.blogspot.com/2011/02/vinter-vinter-vinter.html