Fernas receptsamling

Fernas receptbok

Kolbulle

Andra recept i samma kategori

Mer fakta

Ingredienser

1 portion!

100 g amerikafläsk
3 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Lingonsylt

Tillagning

Blanda vatten och mjöl till en smet. Ungefär som filmjölk ska konsistensen vara. Det kan med fördel stå och dra en stund.

Tärna fläsket och stek det i en stekpanna. När det är ordentligt stekt är det lämpligt att tillsätta en del matfett. Rör om och sprid ut fläsket.

Häll över smeten och stek tills ovansidan börjar bli lite matt och smeten stelnat. Vänd den och stek den gyllenbrun på baksidan.

Mer fakta

  •  
  • Portioner
    1
  • (Portioner)
  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Kalorier
  • Svårighetsgrad
    Very easy
  • Ändrad
    29 mars 2013
  • Visad
    1191

Noteringar

Servera med lingonsylt, lingondryck och knäckebröd.

Amerikafläsk är ett torrsaltat fläsk med lång hållbarhet. Men det går utmärkt med till exempel Eliassons rimmade stekfläsk. Även bacon är gott, men då behövs cirka 150 g, och då är det ju inte original kolbulle.

Kommentarer



Only registered users may submit comments, please log in if you want o comment