image
Dessa härliga krokusar
sprang jag på vid köksträdgården.
Vår vaktmästare Inge har drag under galoscherna just nu.
Det är högtryck i våra trädgårdar och mycket måste förberedas,
några varma dagar till och grönskan kommer att explodera!

Förra veckan var det var många av våra mötesgäster som lockades ut av solen och värmen  och nere vid spa flyttade våra dagspagäster ut för att lapa lite sol mellan spakurerna. En härlig vår med andra ord!
Det ser riktigt lovande ut även denna påskvecka.

image
Inge får hjälp av Hasse.
Nu skall alla utemöbler ut!



image
Hela gänget från NCC njöt i
vårsolen förra veckan.

Läs artikel: http://farnaherrgard.blogspot.com/2011/04/krokusar-och-varvarme.html

Snön må vara borta men den långa vintern har lämnat avtryck i centrala Skinnskatteberg. Sönderkörda räcken och lutande lyktstolpar längs med Centralvägen är resultatet av snöplogarnas framfart.

Läs artikel: http://fagersta-posten.se/nyheter/1.1172670-snorojare-lamnar-spar-i-skinnskatteberg

Vid fyra-tiden i morse gick larmet vid Bårestadsgrillen på Centralvägen i Skinnskatteberg. När polisen kom dit upptäckte man att det varit inbrott. Det är fortfarande oklart vad tjuvarna kom över, men det är troligen cigaretter.

Läs artikel: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=4457098

Inbrott i grill

Läs artikel: http://www.polisen.se/Vastmanland/sv/Aktuellt/Handelser/Vastmanland/2011-04-15-0409-Stoldinbrott-Skinnskatteberg/

imageNu är det verkligen härligt ute. De starka vindarna från helgen är ett minne blott och solens strålar värmer gott!

Idag kunde gruppen från Fagersta Kommun njuta av sitt eftermiddagsfika utomhus. Premiär för i år faktiskt!

Läs artikel: http://farnaherrgard.blogspot.com/2011/04/forsta-fikat-utomhus.html

image
Vad skall vi laga tro?
I torsdags var det dags för gänget från Systemair att kavla upp ärmarna för att tillaga sin egen trerätters middag från grunden under ledning av köksmästare Inga-Lena Eriksson och färnakocken Dennis.

På kvällens agenda stod bland annat bakning av svartpepparknäcke, tillagning av mjukbakad salmalax, helstekt kalvrygg från Upplandsbonden, rotsellleripuré, chokladfondant, lemoncurd, körsbärssorbet och mycket annat.

Med andra ord, fullt upp innan det var dags att presentera och servera "sin" rätt. Resultatet blev utomordentligt enligt säkra källor!

image
Knäckebrödsbak
image
Här snålar vi inte
på smöret!


image
Sparris till förrättens
sparris- & fänkålskräm
image
Dessertgruppen instrueras av
Inga-Lena
image
Ingredienser till Fondanten
image
Fondant steg 2!
image
Fänkålsansvarig

image
Kalvryggen bryns,
rödvinssåsen puttrar
& senapsreduktionen kokas ner.

Läs artikel: http://farnaherrgard.blogspot.com/2011/04/matlagning-pa-farna-herrgard.html