Sltade ägg

Snart är påsken här, då gäller det att kylen är fylld med ägg. Det är hög tid att lägga in ägg i ättikslag så de blir klara till påsken. Marinerad ost är gott både på macka och som tillbehör till en köttbit eller i sallad.

 

Syltade ägg i burk

Med rödbetsspad blir äggen rosa och fina, men smaken blir lika bra utan. Notera den speciella äggupplockaren som gör att spadet rinner av.

» I recptboken hittar du Chilimarinerad ost

6 ägg, hårdkokta

Inläggningslag:
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl socker... Visa mer
3 dl vatten
1 dl spad från inlagd rödbeta (helst reducerat spad från kokta)

Kryddor och mums:
4-8 kryddpepparkorn
4-8 vitpepparkorn
3 lagerblad
1/2 skivad gul lök, supertunna skivor
1/2 morot i slantar, gärna med legymkniv

Koka ihop allt överst, utom äggen. Sjud i några minuter.

Ploppa ned kryddningen strax innan du tar kastrullen av plattan. (Jag låter dock moroten sjuda 4-5 minuter innan jag tar bort kastrullen från värmen)

Kyl ned lagen, skala äggen och lägg i en riktigt ren glasburk. Häll över lagen. Det bör dra minst 2 dygn, hållbarheten är minst 14 dagar.

 

{sexybookmark}